Samsun’un hangi yerleri meşhurdur?
Samsun Gezilecek YerlerBandırma Vapur Müzesi.VezirköprüGazi Müzesi.Onur AnıtıBafra.Amisos Tepesi.Şahinkaya Kanyonu Tabiat ParkıAmazon Adası, Batı Parkı.Diğer yazılar…
Samsun merkezde neresi gezilir?
Samsun’da Gezilecek Yerler 1- Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi. … 2- Samsun Kent Müzesi. … 3- Gazi Müzesi. … 4- Tütün İskelesi ve Kurtuluş Yolu. … 5- Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi. … 6- Ulusal Kurtuluş Anıtı … 7- Şeref Anıtı … 8- İlkadım AnıtıDiğer makaleler…
Samsun’un en çok neyi meşhur?
Bafra Pidesi. Samsun denilince akla ilk gelen yiyeceklerden biri Bafra Pidesidir. … Kavak Kazı Tiridi. Samsun’un en sevilen ve sevilen lezzetlerinden biri de Kavak Kazı Tiridi’dir. … Çarşamba Keşkeği. … Bafra Nokul. …Çakallı Menemen. … Kavrulmuş Fasulye Turşusu … Kıvratma Tatlısı … Kavrulmuş KırçanDaha fazla ürün…
Samsuna gidince ne yapılır?
Samsun’da gezilecek güzel yerler: Havza Atatürk Evi Müzesi (Mustafa Kemal Paşa’nın Havza Karargâhı)… Asarkale ve Kaya Mezarları… Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti. … Çarşamba Tarihi Köprüsü … Çarşamba Bedesteni. … Çakırlar Korusu. … Gazi Müzesi. … Bafra Müzesi.
Samsun’un meşhur yemeği nedir?
Samsun’un en sevilen yemekleri arasında fasulye diblesi, köz salatalık, kara lahana dolması, mısır çorbası, keşkek, tirit, kıymalı pide ve kıvratma gibi lezzetler yer alıyor.
Çarşamba neyi meşhur?
Mısır keki, mısır çorbası, keşkek, kara lahana çorbası ve dolması ve kaz tirididi bölgenin en meşhur yemekleridir. Buğday unundan yapılan “buğday pidesi” de son derece lezzetlidir, mutlaka denemelisiniz. Büyük şehirlerde Samsun ve Bafra pidesi olarak bilinen kapalı pide aslında Çarşamba günü yapılır.
Samsun ne ile tanınır?
Meşhur Samsun pidesi, Nokul tatlısı, turşu, Samsun simidi ve çeşitli reçel ve marmelatlardan dilediğinizi paket yaptırabilirsiniz.
Samsun kaç günde gezilir?
Ancak Samsun plajlarında güneşlenmeyi veya Karadeniz’in dağlarının veya yaylalarının tadını çıkarmayı tercih ediyorsanız, Samsun’u yaz aylarında ziyaret etmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca Samsun’un eşsiz güzelliklerini görmek için ortalama 3-4 gün ayırmanız yeterlidir.
Samsunda nerede denize girilir?
Samsun’da denize girilecek yerler: Omtel Plajı, Atakum. Omtel Plajı Samsun’un Mavi Bayraklı plajlarından biridir. … Çatalçam Plajı, Atakum. … 3. Atakum Plajı, Atakum. … Kurupelit Halk Plajı, Atakum. … İnci Plajı, Atakum. … Körfez Plajı, Atakum. … 7. Taflan Plajı, Atakum. … 8. Hürriyet Sahili, Çarşamba.Diğer yazılar…•14 Ağustos 2024
Atakumun neyi meşhur?
Atakum’daki en güzel manzaralar arasında Atakum Sahil Yolu, piknik yapmaya uygun yeşil alanlarıyla Çakırlar Korusu ve şehrin doğal güzelliklerini gözler önüne seren Atakum Belediyesi Gözlem Merkezi yer almaktadır. İlçenin yakın çevresinde her gün ziyaret edilebilecek manzaralar da bulunmaktadır.
Samsun’da ne yemeli?
Samsun Yemek RehberiBafra / Samsun Pidesi – Bakla Sarması.
Samsunda nereden alışveriş yapabilirim?
Piazza Alışveriş Merkezi. Citymall Alışveriş Merkezi. Mecidiye Caddesi
Samsun’da nereyi gezmeli?
Samsun’da Gezilecek En İyi Yerler Şahinkaya Kanyonu önerilerini nasıl seçeceğinizi öğrenin. 207. Kanyonlar. … Bandırma Vapur Müzesi. 408. Özel Müzeler. … Atakum Plajı. Plajlar. Yazan: sametilbeyi. … Onur Anıtı 172. … Kuş Cenneti. Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Alanları. … Samsun Meydanı. 292. … Samsun Amazon Heykeli. 191. … Gazi Müzesi. 110.Diğer makaleler…
Samsuna hangi mevsimde gidilir?
Samsun’a hangi ayda seyahat edilmeli? Samsun ılıman bir iklime sahiptir ve her mevsim farklı bir güzellik sunar. Kışın kaplıcaların, yazın denizin ve güneşin, ilkbaharda ise doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Samsun’un neyi meşhur tatlı?
İşte Samsun’un yöresel tatlıları: Atom Tatlısı, Bafra Nokul Tatlısı, Kıvratma Tatlısı, Bafra Dondurması, Samsun Katmeri.
Samsun’un neyi meşhur tatlı?
İşte Samsun’un yöresel tatlıları: Atom Tatlısı, Bafra Nokul Tatlısı, Kıvratma Tatlısı, Bafra Dondurması, Samsun Katmeri.
Samsun’un tarihi yerleri nelerdir?
Samsun’da gezilecek tarihi yapılar ve turistik yerlerden bazıları şunlardır: Asarkale ve Kaya Mezarları, Bafra Müzesi, Gazi Müzesi, Çetinkaya Köprüsü, Batık Minare, Tarihi Çarşamba Köprüsü, Çarşamba Bedesteni, Tarihi Çarşamba Evi, Havza Atatürk Evi Müzesi, Kevser Camisi ve Merzifon Saat Kulesi.
Samsun merkez ilçeleri nelerdir?
2008 yılında merkez ilçe Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerine ayrılmış ve Tekkeköy ilçesi metropol sınırlarına girmiştir. Merkez şehrin ve bu ilçelerin nüfusu şu şekildedir. 2012 yılında tüm il metropol sınırları içine girmiştir.
Samsun’un en meşhur meyvesi nedir?
“Aronya meyvesi ülkemiz ve Samsun için yeni bir üründür. Katma değeri ve antioksidan değeri çok yüksek özel bir bitkidir.”